Przepisy aloesowe

Od początków ludzkości aloe vera był wykorzystywany na wszystkich kontynentach w wiele różnych sposobów. Świeże liście aloesu bądź miąższ służą do wytwarzania wielu specyfików przeznaczonych do użytku zewnętrznego w formie płynów, past, maści, w postaci injekcji oraz przemywań w schorzeniach oczu, między innymi w zmianach zwyrodnieniowych, stanach po przeszczepie rogówki, zmętnieniu rogówki, stanie zapalnym rogówki i spojówek, w postaci wszelkiego rodzaju mazideł, zasypek a także do wewnętrznego użytku w formie iniekcji, syropów, wyciągów do zastosowania podskórnego, domięśniowego i doustnego w licznych chorobach, m.in. w nieżycie jelit oraz żołądka, wrzodziejącym stanie zapalnym jelita grubego, wrzodach żołądka i dwunastnicy (także z ryzykiem przeobrażenia się w stan rakowy), nerwobólach, bólach
stawów na tle reumatycznym, dychawicy oskrzelowej, skórczach mięśni., Świeży sok i miąższ z liści Aloe Vera można stosować bezpośrednio na oparzenia, owrzodzenia, rany, uszkodzenia skóry, miejsca ukąszeń, wysypki, odleżyny, świąd. Ponieważ miąższ aloe vera działa na cały organizm oraz ma właściwości stymulujące naturalną odporność organizmu i ogólnie wzmacniające, warto co pewien czas przeprowadzać kurację aloesową. W tym celu samodzielnie możemy przygotować winko aloe vera, miód aloesowy, a ”na zewnątrz” wyciąg glicerynowo-aloesowy oraz napar aloesowy, lub skorzystać niezwykle bogatej oferty produktowej Forever Living Products, niekwestionowanego lidera w produkcji najwyższej jakości produktów aloesowych i sięgnąć po jeden z napojów aloesowych, np. po czysty naturalnie stabilizowany miąższ aloe vera, galaretkę aloesową lub krem aloesowo-propolisowy.

Brak komentarzy: